ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΟΤΟΠΙΑ
Για μικρά tips που θα κάνουν τη συγγραφική ζωή σας ευκολότερη,
Στην κατηγορία λέξεις για τις λέξεις, συγγραφείς μιλούν για τη συγγραφή.
μεταφράσεις λογοτεχνικών κειμένων, ποίηση και
αποσπάσματα βιβλίων, παλιών, νέων, αγαπημένων.
Στην κατηγορία λογοτεχνικά είδη,
θα βρείτε κείμενα της θεωρίας της λογοτεχνίας
και επιστημονικές εργασίες.

16 Ιουν 2016

ΑΡΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - Α' ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ


Πρώτο βραβείο ποίησης στην Ι. Αμπατζή στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης στην Καισάρεια Κοζάνης
Posted by Kozan on 16 June 2016 07:33 | Επικαιρότητα 2

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση απονομής βραβείων του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης του «Αρχείου Ιστορίας & Τέχνης Γεώργιος Παπαθανασίου», στην Καισάρεια Κοζάνης. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Αλιάκμονας, το αέναο ποτάμι του φωτός και της ευφορίας».
Στον διαγωνισμό διακρίθηκε, με το πρώτο βραβείο ποίησης (κατηγορία ενηλίκων), η Ιωάννα Αμπατζή η οποία ζει και εργάζεται στην Έδεσσα. Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ελληνική ομογένεια. Πολλοί μάλιστα βρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης τιμώντας με την παρουσία τους την πολιτιστική πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας. Η Καισάρεια γειτνιάζει με σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους και το Μουσείο της Αιανής, με εξαιρετικά αρχαιολογικά ευρήματα από την νεολιθική εποχή μέχρι σήμερα, που αναδεικνύουν την αδιάλειπτη ιστορία και συνέχεια του Ελληνισμού στην περιοχή.
Όσοι παραβρέθηκαν στην τελετή βράβευσης, απόλαυσαν ένα πολύπλευρο πολιτιστικό πρόγραμμα το οποίο περιλάμβανε ανάγνωση των βραβευμένων ποιημάτων από μέλη της θεατρικής ομάδας «Οχληροί» Κοζάνης, μουσική πλαισίωση με τραγούδια σε συνθέσεις του Γιώργου Μουζάκη από τους μουσικούς και χορωδούς του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης και εικαστική εγκατάσταση-έκθεση από φοιτητές και αποφοίτους του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα). Το θέμα της εικαστικής παρέμβασης στο χώρο της εκδήλωσης, στο εκκλησάκι της Αναλήψεως του Σωτήρος και με θέα τα νερά του Αλιάκμονα, είχε θέμα «ΕΜ-ΠΛΟΚΗ». Συνοδεύονταν από μουσικοχορευτική περφόρμανς με τη συμμετοχή φοιτητών του Τμήματος που στηρίζει τις πολιτιστικές δράσεις της τοπικής κοινωνίας.
Ο επόμενος διαγωνισμός πρόκειται να προκηρυχθεί τον προσεχή Οκτώβριο.

Πηγή: tastv.gr
http://www.kozan.gr/post/269863

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου